5.11.12

Juf Liesl in de klas.

Vandaag is juf. Liesl, onze stagaire, begonnen aan een stage van 2 weken.
En deze morgen ontdekten we dat in ons klasje het één en ander veranderd was...juf Liesl had het een beetje herschikt en dat viel wel in de smaak bij onze kleuters.
Juf. Liesl gaat niet werken rond een thema, het is een interessestage, dwz. dat ze gaat observeren wat er bij de kleuters leeft en dat ze gaat proberen hierop in te spelen.
Ze heeft onze bouwhoek uitgebreid en verrijkt met heel uitdagend materiaal...nl. zachte blokken, onze kleuters waren erdoor geboeid en hebben de hele dag de blokken uitgeprobeerd en er allerlei leerrijke dingen mee gedaan: gebouwd, gevoeld, constructies gemaakt, door ermee bezig te zijn vonden ze steeds nieuwe mogelijkheden om te doen met deze nieuwe blokken.


 Er werd een neushoekje geïnstalleerd in onze klas. Een zakdoekenmonster slokt al de gebruikte papieren zakdoeken op...er lag ook licht materiaal om de kleuters te leren blazen door hun neus en zo de snuittechniek stilaan meester te worden. Voorlopig blazen ze nog door hun mond, dat geeft iets meer resultaat.

 De autohoek werd verplaatst en uitgebreid...

 Ook de doorkruiptunnel was een groot succes!

Geen opmerkingen: